Even voorstellen

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Twan Raijmakers en ik ben woonachtig in Venray (Limburg). Vroeger, ik spreek dan van ruim dertig jaar geleden, heb ik vliegpostduiven gehad. Door omstandigheden ben ik hiermee moeten stoppen. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik weer begonnen met het houden van sierduiven. Eerst puur als hobby maar in de jaren negentig van de vorige eeuw heb ik mij aangemeld als lid bij een plaatselijke kleindierenvereniging. Ik ben toen ook weer begonnen met het tentoonstellen van deze sierduiven.
Mijn eerste sierduiven waren Saksische Monnikduiven, in de kleur zwart witgeband. Deze duiven had ik gekregen via een kennis uit Duitsland. Ik zou deze sierduiven gewoon bij huis houden, puur als hobby maar zoals zo vaak kwam van het een ook het ander.

Zoals bijna iedereen begon ik met mijn dieren te showen op de clubshow van de kleindierenvereniging waar ik lid was en op diverse andere kleinere tentoonstellingen. Echter, 
door de goede resultaten die de dieren behaalden werd mijn belangstelling voor het fokken en het showen steeds groter. Dit was de reden dat de 
Saksische Monnikduif in de loop der jaren uitgebreid werd met meerdere kleurslagen zoals blauw witgeband, blauw witgeschubd en later ook nog rood witgeband. De Saksische monnikduiven heb ik in 2004 verkocht aangezien het voor mij om gezondheidsredenen niet meer mogelijk was deze duiven met hun voetbevedering voldoende aandacht te geven.

Enkele kleurslagen doffers in mijn hok   
Enkele kleurslagen doffers in mijn hok 

In 1985 kocht ik mijn eerste koppel Nederlandse Schoonheidspostduiven in de kleur blauw zwartgeband. In 1999 heb ik nog enkele blauwzilver donkergebande dieren gekocht bij de heren Van Wijck en Melgers.

Momenteel fok ik de volgende kleurslagen : wit, (dominant) rood, (dominant) geel, blauw zwartgeband, blauwzilver donkergeband, blauw gekrast, blauwzilver gekrast, blauw ongeband , roodzilver geband, geelzilver geband, blauw schimmel, roodzilver schimmel en geelzilver schimmel.

Enkele kleurslagen doffers in mijn hok   
Enkele kleurslagen doffers in mijn hok 

 
Verder fok ik ook nog met enkele koppels Choco Meulemans postduiven.

Waarom deze rassen?

Waarschijnlijk omdat beide rassen een bijzonder mooie verschijning zijn en omdat de Nederlandse Schoonheidspostduif onder de vormduiven valt en bovendien ook nog een postduiven ras is. De Nederlandse Schoonheidspostduiven worden in Nederland met grote regelmaat op diverse tentoonstellingen tentoongesteld.

De Choco Meulemans fok ik omdat dit een postduivenras is met een bijzondere kleur. Met deze duiven fok ik hobby-matig. Ik ga met deze duiven  niet naar shows en doe met deze duiven ook niet mee in de vliegsport. 

Natuurlijk wil ik met mijn dieren ook zo goed mogelijk presteren op de diverse tentoonstellingen. Mijn hoofddoel is het promoten van deze twee rassen. Dit is ook de reden dat ik deze website heb gemaakt. Zo kan iedereen kennis maken met deze rassen.Top