Giant Homer standaard tekening Mijnduiven

Giant Homer

 

De Giant-Homer is een typisch Amerikaans ras dat pas de laatste jaren in ons land wat grotere bekendheid heeft gekregen. Inmiddels zijn er een aantal fokkers en zijn ze op vrijwel al onze nationale shows te bewonderen. Al met al reden genoeg om ze op deze rasdag te bespreken. Hieronder volgt de standaard met waar nodig wat aanvullingen bij de diverse raskenmerken.

Giant Homer  Mijnduiven

Type:
De term “type” duidt op de combinatie van diverse raseigenschappen, waarbij de juiste verhoudingen, zijn stand en profiel het best worden weergegeven in de standaardschetsen van het ras.


Afmetingen:
De winnaar van de shows welke de juiste harmonische verhoudingen bezitten, hebben afmetingen die liggen tussen de 26 tot 28 cm hoogte, 24,5 tot 27 cm lengte en met een breedte van 13 tot 16 cm over de borst tussen de vleugelbogen gemeten. Te grote, of te kleine types zijn niet gewenst.


Gewicht:
Ofschoon er geen ideaalgewicht is bepaald zal een topvogel in goede showconditie een solide en zware indruk in de hand moeten geven zulke vogels zullen ongeveer 800 gram wegen. Zacht en “vet” aanvoelend vlees zal bestraft worden.


Kop:
Het kopprofiel verloopt zeer geleidelijk opwaarts, van de voorzijde van de snavel tot boven het oog, daarna in een ononderbroken lijn naar beneden gaand tot in de nek. Nergens mag zich in deze koplijn een vlak gedeelte bevinden. Van bovenaf gezien moet er een behoorlijke breedte tussen de ogen zijn. Deze breedte moet ook langzaam afnemen naar de snavel. De koplijn mag inclusief de wrat, nergens genepen of overbouwd zijn.


Giant Homer standaard tekening kopprofiel Mijnduiven    Giant Homer standaard tekening kopprofiel Mijnduiven 


Ogen:
Scherp en helder, met een waakzame uitdrukking. Helder rood of oranjerood van kleur. Afwijkingen hierin, zoals een gebroken pupil, zijn zware fouten. Voor witte en bonte Giant Homers zijn donkere ogen toegestaan, mits beide ogen gelijk van kleur.

Oogranden:
Dun, smal en gelijkmatig. Kleur in overeenstemming met het gevederte.

Snavel:
Middellang, krachtig en recht. Beide delen van gelijke sterkte. De bovenlijn vormt een geheel met de kopbelijning, de kleur is overeenkomstig het gevederte.


Wrat:
Van gemiddelde grootte en dient harmonisch te zijn opgenomen in de snavel-, en kopbelijning. De wrat dient fijn en glad zonder enig spoor van ruwheid of groeven te zijn.


Nek:
Stevig en van gemiddelde lengte, gelijkmatig taps verlopend van schouders tot kop.

Romp:
Kort, breed en sterk gebouwd. Het geheel gematigd taps en wigvormig verlopend.


Borst:
Indrukwekkend breed, diep en goed gerond. Zichtbaar uitstekend, voor en onder de vleugelbogen.


Vleugels:
Lengte in overeenstemming met de lengte van de vogel, daarbij dienen de vleugeleinden zo dicht mogelijk tegen elkaar op de staart te rusten, de rug goed afdekkend. Krachtige vleugelbogen, welke van voren gezien, strak tegen het lichaam aan liggen.


Staart:
Korte krachtige staart, welke niet meer dan 2,5 cm mag uitsteken t.o.v. de vleugeleinden. Iedere neiging tot spleetstaart dient zwaar bestraft te worden.


Benen:
Van gemiddelde lengte en dienen een stevige indruk te geven. Met een behoorlijke tussenruimte ingeplant en iets doorgezakt in het kniegewricht. De tenen moeten onbevederd zijn en de nagels in overeenstemming met de veerkleur.

Kleuren:
Deze zijn onderverdeeld in 11 verschillende kleurklassen, dit zijn van kleuren, waarin ongeveer alle bestaande  “duiven” kleuren zijn opgenomen, inclusief de niet alledaagse. 

  


Giant Homer standaard tekening Mijnduiven     Giant Homer standaard tekening Mijnduiven

Giant Homer standaard tekening Mijnduiven

 

Top